Ana Sayfa
Duyurular
Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinden Eğitim Kampı
Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinden Eğitim Kampı

Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinden Eğitim Kampı

Bu sene ilki gerçekleşmiş olan Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Kampı (BİLKAMP’17), Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi bünyesindeki 6 topluluğun katılımı ile 22-23 Nisan tarihlerinde gerçekleşti. Yaklaşık 300 katılımcıyı ağırlayan kamp, 2 gün boyunca sürdü ve büyük ilgi gördü.

Kampta 6 faklı topluluktan 8 farklı eğitim bulunurken bu eğitimlerden bazıları 2 gün bazıları 1 gün sürdü. Kampa 2 eğitimle katılan Bilgisayar Topluluğu ERP ve Fiber Optik eğitimlerini 1 gün olarak cumartesi günü gerçekleştirdi.

İşletmelerde mal ve hizmet üretimi için gereken işgücü, makine, malzeme gibi kaynakların verimli bir şekilde kullanılmasını sağlayan bütünleşik ve etkin bir yönetim sistemi olan ERP (Enterprise Resource Planning) eğitiminde; "ERP Nedir ?", "MRP Sistemleri Nedir ?", "Ürün ağacı oluşturma" konuları pratik uygulamaları ile incelendi.

Ses, veri ve görüntü iletişimi gibi yüksek yoğunluklu data transferinde geniş kapasitelere cevap verebilecek ve yüksek kalitede hizmet sağlamak üzere hayatımıza giren fiber optik ile ilgili eğitim kısmında ise; "Fiber Kablolar", "Fiber Teknoloji" konuları ayrıntıları ile incelendi.

Özgür Yazılım Top., SAIS, BSMT, Siber Güvenlik Toplulukları eğitim kampında iki boyunca bilgisayar ve bilişim mühendisliğinin güncel konuları hakkında faydalı eğitimler sundu. Özgür Yazılım Topluluğu, Yusuf KÜREKÇİ'nin eğitmenliği ile  esnek, güvenli ve kararlı bir işletim sistemi arayışı sonucu ortaya çıkan 'Gnu/Linux Sistem Yönetimi' üzerine eğitim verdi. SAIS, Mehmet Akif TOKATLIOĞLU'nun eğitmenliği ile gömülü sistemler ve istemciler için tasarlanmı, güçlü ve hızlı bir dil olan Lua ve Endüstri 4.0 için vazgeçilmez olan makine öğrenmesini gerçeklemeye olanak sağlamak üzere "Lua ile derin denetimli öğrenme" üzerine eğitim verdi. BSMT Levent ERGÜDER'in eğitmenliği ile ilk gün eşzamanlaılığı ve nesne yönelimli programlamada üstün özelliklere sahip olan Java üzerine "Javaya Giriş", ikinci gün "Sıfırdan java server pages oluşturma" eğitimlerini verdi.

Siber Güvenlik Topluluğu, SaüSiber ekibi ise uluslararası alanda bilişimin en güncel konularından biri olan "Siber Güvenlik" eğitimini gerçekleştirdi. Pazar günü tek günlük eğitim veren Uluslararası Elektrik Elektronik Mühendisleri Enstitüsü'nün (IEEE)- Sakarya Üniversitesi öğrenci kolunun gerçekleştirdiği "Internet of things (IoT)" eğitimini ise Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Sertan Deniz SAYGILI verdi.

Kamp sonunda katılımcılara sertifikalar verilirken saygı değer eğitimcilere katılımlarından dolayı plaket takdim edildi.

Fotoğraflar