Ana Sayfa
Duyurular
Bilim ve Toplum Başkanlığı 4007

Bilim ve Toplum Başkanlığı 4007

4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı ile toplumun tüm kesimlerinde bilim ve teknoloji farkındalığı oluşturmak, ülkemizin kalkınmasında kritik öneme sahip bilim ve teknolojinin toplum tarafından benimsenmesi ve sahiplenilmesini sağlamak amaçlanmaktadır. Bu amaç kapsamında 2015 yılından itibaren büyük meydanlarda eğitim seviyesi ve yaş farkı gözetmeksizin toplumun tüm kesimlerinin katılabildiği bilimsel ve teknolojik etkinliklerin yapıldığı bilim şenlikleri gerçekleştirilmektedir.
Bilim ve teknoloji alanlarında toplumsal farkındalık amacı güdülen bilim şenliklerinin bilimin öncüsü üniversiteler tarafından sahiplenilmesi ve gerçekleştirilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu çerçevede üniversitelerimiz ve tüm paydaşlarımızı destekleyebilmek hedefiyle oluşturduğumuz 4007 Bilim Şenliklerinin 9. çağrısı 16 Ocak 2024 tarihinde önemli yeniliklerle yayınlanmıştır. Programa başvurular 22 Ocak - 29 Şubat 2024 tarihleri arasında alınacaktır. Program kapsamında farklı bilim şenlikleri kategorileri bulunmakta ve 1 Milyon TL'ye varan destek imkânı sunulmaktadır.

9. çağrısı yayınlanan 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programına başvurular 22 Ocak 2024 itibariyle Bilim ve Toplum Proje Başvuru Sistemi üzerinden alınacaktır.
.

Fotoğraflar