Maruf23 Daveti

MARUF23 Daveti

Marmara Belediyeler Birliği tarafından iki yılda bir “Çözüm Üreten Kentler” mottosuyla düzen enen Marmara Uluslararası Kent Forumu’nun (Marmara Urban Forum – MARUF -  www.marmaraurbanforum.org) üçüncüsü  4-7 Ekim 2023 tarihlerinde  "Dayanıklılık ve Ötesi" temasıyla  İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

Küresel gündem ile yerel ihtiyaç ve öncelikleri kentin tüm paydaşlarıyla  ir arada değerlendirerek birlikte çözüm bulma çabasının ortaya konduğu MARUF, ilk olarak 2019’da  stanbul’da düzenlenmiş, 25 ülkeden 250 konuşmacı ve 5440 katılımcıya ev sahipliği yapmıştır. 2021 yıl nda çevrim içi olarak gerçekleştirilen MARUF21’de ise “Yeniden Düşün, Birlikte Hareket Et” başlığıyla 52 ülkeden 500’ün üzerinde konuşmacı ve 8 binden fazla izleyici bir araya gelmiştir. MARUF, UN Habitat, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, İsveç Yere  Yönetimler ve Bölgeler Birliği, Metropolis, CDP, WRI, UNDP, NALAS ve İKSV'nin yanı sıra birçok kamu kur mu, yerel yönetim, sivil toplum kuruluşu, üniversite, uluslararası kuruluş ve kalkınma ajansının iş birliğ nde gerçekleşmektedir.

MARUF23 kapsamında 4 Ekim 2023, Çarşamba  günü 16.00 17.30 saatleri arasında İstanbul Kongre Merkezinde  “EduBridge - Bursiyerler Sektör Vizyonerleriyle Buluşuyor” başlıklı bir ağ kurma etkinliği gerçekleştirilecektir. Marmara Belediyeler Birliği, Ankara Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Ünive sitesi ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD Türkiye) işbirliğinde yürütülen Avrupa Birliği Burs Programları ve ICMPD Türkiye ile T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen ENHANCER Proj si ortaklığında gerçekleştirilecek bu interaktif oturumda, katılımcılar, eğitim ve iş dünyasının kesişimindeki  nemli konuları tartışarak yeni fikirlerin, stratejilerin ve bağlantıların yeşerdiği bir platformda buluşacaklardır.

Söz konusu oturuma ve MARUF23 kapsamında iklim değişikliği, göç, yönetişim, kentsel kalk nma, kamusal mekan, afetler, kültür sanat ve dijitalleşme başta olmak üzere pek çok farklı konuda dayanıklılık odağında gerçekleştirilecek oturumlara katılım için  https://www.marmaraurbanforum.org/kayit sayfası üzerinden ücretsiz olarak kayıt olunabilmektedir.