Ana Sayfa
Duyurular
İntibak İşlemleri Hakkında Duyuru

İntibak İşlemleri Hakkında Duyuru

İlgili öğrencilerimiz ekte sunulmuş olan intibak formunu doldurarak ve aşağıda istenilen belgeleri de ekine koyarak bf@sakarya.edu.tr adresine (size ait olan ogr.sakarya.edu.tr adresinden) intibak işlemleri için e-posta gönderebilirler.

1- Dilekçe

2- Ders İçeriklerinin yer aldığı sayfanın linki

       3- Onaylı Transkript Belgesi

 

Sakarya Üniversitesi Muafiyet ve İntibak Yönergesi – Madde 5:

(1) Sakarya Üniversitesine yeni kayıt olan tüm ön lisans ve lisans öğrencileri muafiyet ve intibak işlemleri için başvuru yapabilirler. Öğrencilerin, muafiyet ve intibak işlemleri için, Üniversiteye kayıt oldukları eğitim-öğretim yılının ikinci haftası sonuna kadar ilgili bölüm başkanlığına başvurmaları gerekmektedir. Eğitim-öğretim başlangıç tarihinden sonra kayıt yaptıran öğrencilerin ise, kayıt tarihinden itibaren en geç iki hafta içinde muafiyet ve intibak işlemleri için başvuru yapmaları gerekmektedir.

(4) Öğrencinin, daha önce almış ve başarmış olduğu ders/dersler karşılığında hangi ders/derslerden muafiyet talep ettiğini belirten dilekçesine, daha önce öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumu tarafından onaylı ders içeriklerini (web sayfasının linki) ve transkriptini eklemesi gerekir. Muafiyet istenen ders farklı bir dilde alınmış ise ilgili kurum ya da noter onaylı Türkçe ders içeriği ve transkriptinin de dilekçeye eklenmesi gerekir. Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği tanınmayan yurt dışındaki üniversitelerden alınan dersler için muafiyet ve intibak işlemleri yapılamaz.

 

İntibak Komisyonu, öğrencinin muafiyet istediği derslerle ilgili incelemeyi yapmak, muafiyet ve intibak işlemlerini sonuçlandırmakla görevlidir. Yatay ve Dikey Geçiş, Çap İntibak Komisyonu aşağıdaki şekildedir.

Öğretim Elemanının Adı Soyadı

İletişim Bilgileri

Görevi

Dr.Öğr.Üyesi İsmail Öztel

ioztel@sakarya.edu.tr

Komisyon Başkanı

Öğr.Gör. Ahmet Şanslı

asansli@sakarya.edu.tr

Üye (Yatay geçiş)

Arş.Gör. Firdevs Sevde Toker

firdevstoker@sakarya.edu.tr

Üye (Yatay geçiş)

Arş.Gör. Mustafa Alp Eren Kılıç

mustafakilic@sakarya.edu.tr

Üye (Yatay geçiş)

Arş.Gör.Dr. Beyza Eken

beken@sakarya.edu.tr

Üye (Yatay geçiş)

Arş.Gör. Seda Uçar

sedaucar@sakarya.edu.tr

Üye (DGS, ÇAP, Yandal)

Arş.Gör. Hüsrev Yumuşak

husrevy@sakarya.edu.tr

Üye (DGS, ÇAP, Yandal)

 

İntibak Komisyon kararına en fazla 1 kez itiraz hakkı bulunmaktadır. Komisyon kararı ile ilgili itirazınızı dilekçe doldurarak bf@sakarya.edu.tr adresine mail atabilirsiniz. (Dilekçe için standart bir form bulunmamaktadır.)

Sakarya Üniversitesi Muafiyet ve İntibak Yönergesi – Madde 13:

(1) Muafiyet ve intibak işlemleri hakkındaki kararlara yönelik itirazlar kararın ilan tarihinden itibaren 5 (beş) iş günü içinde ilgili birime yapılır. İtiraz süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.