Son Sınıf Öğrencilerimizin Dikkatine

SON SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

20/09/2012 tarihli SENATO KARARI gereğince;

Yeni uygulanan ders planı intibakları sonucunda; alt sınıfa taşınan zorunlu dersin intibak olarak alınması, daha önceden yapılmış staj çalışmalarının yeni ders planında ders olarak görülmesi sebebiyle transkriptinde gösterilmesi gibi nedenlerle 240 AKTS’yi aşacak öğrenciler; bölüm başkanlıklarına yazılı olarak başvurarak, aşan AKTS tutarında AKTS’ye sahip seçmeli ders/derslerden “sorumlu değildir” işlemi yaptırabilirler.

Örnek:

• 6 yarıyıllık öğrenimi boyunca tüm dersleri başaran öğrenci 180 AKTS kazandı.
  • 7.yarıyılda 30 AKTS yanında dördüncü sınıf dersi iken üçüncü sınıfa taşınan 5 AKTS’lik A DERSİni intibak olarak aldı.
  • 7.yy sonu itibariyle 180+30+5=215 AKTS’ye sahip oldu.
  • 8. Yarıyıl ders planındaki zorunlu ve seçmeli dersleri de alacak öğrenci 215+30=245 AKTS ye ulaşacak.
  • Bu durumda 8.yarıyılda bulunan seçmeli ders/derslerden (Üniv.ort.seçmeli hariç) sorumlu değil işlemi başvurusu yapmalıdır.

8.yarıyılda seçmeli ders yok ise; önceki yarıyıllarda alarak kaldığı ve/veya düşük not aldığı seçmeli dersinden de sorumlu değil işlemi yaptırarak transkriptinden sildirebilir.