Ana Sayfa
Öğrenci
Kredi ve Not Aktarımı
Kredi ve Not Aktarım

Kredi ve Not Aktarım

25.06.2015 tarihinde yapılan komisyon kararları aşağıdaki gibidir;

  1. Kredi ve not aktarım dilekçeleri eğitim öğretim yılının sadece güz döneminin 2. haftasının sonuna kadar verilmek zorundadır. Sonraki 2 haftada ise dilekçelerin değerlendirilmesi gerçekleştirilip sonuçlar açıklanacaktır. Sonuçlardan sonra 1 hafta itiraz süresi bulunmaktadır.
  2. Muafiyet dilekçesi ile birlikte istenilen belgeler; 
  • Muafiyete konu olan; mühürlü ve ıslak imzalı ders içerikleri (Üniversite sayfasında ders içeriklerinin bulunduğu link de dilekçeye eklenmelidir – Doğrulama linki) ve öğrenim çıktıları
  • Muafiyete konu olan transkriptin aslı ile birlikte fotokopisi (Bölüm sekreterliğinde fotokopisi paraflanacaktır. Aslı verilen transkript tekrar geri alınamaz ve dosyadan çıkartılmaz.)
  • Sakarya Üniversitesine ait güncel transkriptin aslı
  • Geldiği programı gösteren ÖSYM çıktısı
  1. DGS öğrencileri için sadece 1. ve 2. Sınıf derslerinde muafiyet yapılacaktır. Bunun dışında sadece üniversite ortak dersleri üst sınıflardan muaf edilebilir.
  2. Eğer daha önce alınan iki dersin içeriği bölümümüzdeki tek derse karşılık geliyorsa, bu iki dersin ağırlıklı ortalaması esas alınarak transkripte yansıtılır.
  3. Her öğrenci bir ders için bir kez muafiyet talebinde bulunabilir.
  4. ÇAP olanlarda bölümlerindeki zorunlu derslerinden ve bölümümüzdeki teknik seçmeli derslere dilekçesiz ders saydırma işlemi yapılmıştır. ÇAP ile kayıt yaptıran öğrencilerin intibakları yapıldığı için ayrıca dilekçe vermelerine gerek yoktur.
  5. Yeni öğrencilerin not aktarımı tüm dersler için yapılır. Eski öğrencilerde (2015 ve önceki girişli) istenen derslerde not aktarımı yapılır.
  6. Kredi ve not aktarım formunun bilgisayarda doldurulması zorunludur. Formun kopyası bu komisyon kararının ekinde bulunmaktadır.

Kredi ve Not Aktarım Sonuçları için Tıklayınız.

Formlar

Kredi ve Not Aktarım Dilekçesi