Ana Sayfa
Akademik
Laboratuvarlar

Siber Güvenlik Laboratuvarı

Siber güvenlik labolaratuarı,  ulaştırma bakanlığının siber eylem planı doğrultusunda üniversitemizin tematik bir çalışması olarak oluşturulmuş lisansüstü derslerinde (siber güvenliğe giriş, güvenli yazılım geliştirme, ağ güvenliği……) kullanılan bir laboratuvardır. Son teknoloji HP blade sunuculardan oluşan siber güvenlik laboratuarı 10 adet iş makinesi ve bir çok güvenlik cihazının birbirleriyle bir takım ağ politikaları doğrultusunda bağlanmasıyla oluşturulmuştur. Lisansüstü derslerinin haricinde aynı zamanda birçok lisans öğrencisi laboratuarda farklı proje gruplarında yer almaktadır. Laboratuarda çalışılan bazı projeler aşağıda belirtilmiştir:

  • Paket yakalama ve log yönetimi: Oluşturulan bir kurumsal senaryo üzerinde ağdaki paketler ve log(iz)lar yakalanıp ilgili algoritmalar doğrultusunda işlem yapılıp bir siber saldırı tespit sistemi geliştirilmesi amaçlanmaktadır.
  • Güvenlik duvarı geliştirilmesi: Piyasada kullanılan akademik ve ticari güvenlik duvarlarından farklı bir mantık doğrultusunda yazılımsal yerli bir güvenlik duvarı oluşturulması amaçlanmaktadır.

Scada simülatörü: Otomasyon sistemlerinde oluşabilecek siber saldırıları tespit edebilecek bir simülatör geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Fotoğraflar