Ana Sayfa
Akademik
Laboratuvarlar

Bilgisayar Donanımı Laboratuvarı

Öğrencilerin Elektrik Devre Temelleri, Elektronik Devre ve Mikroişlemcili Sistemler Laboratuvarı dersinden gördükleri teorik bilgileri, pratik yaparak pekiştirmek amacı ile bu laboratuar ortamı sağlanmıştır. Bu laboratuar ortamında derste gördükleri muhtelif devre çeşitlerine ait montajlar yaptırılmakta, elektriksel ölçü aletleri yardımı ile devrenin giriş çıkış değerleri ölçülmekte ve bu suretle devrenin çalışması daha iyi bir şekilde anlaşılmaktadır. Ayrıca elektriksel ölçü aletlerinin kullanılması da öğrenilmiş olmaktadır.

Laboratuvarımızda doğrultucu devreler, kırpıcı devreler, kenetleme devreleri, zener diyot devreleri, transistörlü kuvvetlendirici ve FETli kuvvetlendirici devreleri yapılmaktadır.

Öğrencilerimiz derste gördükleri muhtelif elektronik devrelerini, laboratuar ortamında gerçekleştirmek suretiyle hem görgüleri artmakta hem de konuları daha iyi anlamaktadırlar. Ayrıca elektriksel ölçme bilgisi ve görgüsü de kazanmaktadırlar. Bu suretle gündelik hayatta karşılaşabilecekleri bilgisayar donanımları ile ilgili problemler hakkında yorum yapabilme ve çözümler üretebilme yeteneği kazanabileceklerdir.

8051 işlemcili devreler kullanılarak makina kodları veya C kodları ile led ve gösterge uygulamaları Mikroişlemcili Sistemler dersi kapsamında yapılmaktadır.

Teçhizat

Malzeme

Özellik

Adet

Fonksiyon jeneratörü

 

10

Doğru akım kaynağı

 

10

Osiloskop

 

10

Multimetre

 

10

Proje Board

 

15

Laboratuar Deney Seti

 

10

Mikroişlemci Kiti

 

2

Sayısal İşaret İşleme Kiti

 

3

Havya

 

5

Lehim-pasta

 

10

Fotoğraflar