Ana Sayfa
Akademik
Laboratuvarlar

Laboratuvarlar

Bölümüz laboratuarları fakülte binasının zemin katında bulunmaktadır.

1.Genel Amaçlı Yazılım Laboratuvarı

2.Sanal Gerçeklik Laboratuvarı

3.Gerçek Zamanlı Ağ Laboratuvarı

4.Bilgisayar Donanımı Laboratuvarı

5.Bilgisayar Ağları Laboratuvarı

6.Siber Güvenlik Laboratuvarı

7. Açık Kaynak Akademi Laboratuvarı

Ayrıca üniversitemiz ve paydaşlarımız işbirliği ile kurulan 2 adet proje ofisi bulunmaktadır. Bunlar:

1.Ford Otosan Proje Ofisi :

Bu laboratuar, Türkiye’nin önde gelen otomotiv firmalarından biri olan Ford Otosan ile bölümümüzün Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesinde kurmuş olduğu yazılım proje ofisidir. 20 adet bilgisayardan oluşan ofiste bölümümüz öğrencileri part-time yazılımcı olarak çalışmaktadırlar. Öğrencilerimiz firmada yapılan yazılım-tasarım dökümanlarına göre gerekli web yazılım projelerini geliştirerek ve gerektiği takdirde analiz edip bu yazılım tasarımlarını kendileri oluşturup yazılımın her evresinde bulunmaktadırlar. Projelerde web dili olarak ASP.NET, veritabanı olarak Oracle ve raporlama olarak da Crystal Report editörü kullanılmaktadır.

Öğrencilerimiz hem firma için kısa sürede yazılım geliştirmekte hem de mezun olduklarında tecrübeli yazılımcılar olarak iş dünyasına atılmaktadırlar.

2.Toyota Proje Ofisi

Bu laboratuar da yine Türkiye’nin önde gelen otomotiv firmalarından olan Toyota ile bölümümüzün Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesinde kurmuş olduğu yazılım proje ofisidir. 5 adet bilgisayardan oluşan ofiste bölümümüz öğrencileri part-time yazılımcı olarak çalışmaktadırlar. Öğrencilerimiz firmada yapılan yazılım-tasarım dökümanlarına göre gerekli web-otomasyon yazılım projelerini geliştirerek ve gerektiği takdirde analiz edip bu yazılım tasarımlarını kendileri oluşturup yazılımın her evresinde bulunmaktadırlar. Projelerde Java teknolojileri ve veritabanı olarak Oracle kullanılmaktadır.

Öğrencilerimiz hem firma için yazılım geliştirmekte hem de mezun olduklarında tecrübeli yazılımcılar olarak iş dünyasına atılmaktadırlar.