Ana Sayfa
Akreditasyon

BAHAR YARIYILI STAJ DUYURUSU

BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ “2020- 2021” EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI STAJ BAŞVURU

DUYURUSU ÖĞRENCİNİN YAPACAĞI İŞLEMLER:

Sakarya Üniversitesi Senatosu’nun 28.01.2021 tarihinde 574 sayılı toplantısının ‘3’ nolu kararı gereğince;
Bahar yarıyılında Sakarya Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 7. Maddesinin 2. Bendindeki derse yazılma kurallarına uygun olmak koşulu ile mezuniyet durumunda olanlar yüz yüze veya uzaktan staj yapabilmelerine karar verilmiştir.

  • Bu karara göre, 2020-2021 Bahar döneminde örgün staj yapmak isteyen Bahar Yarıyılı sonu itibariyle mezun durumundaki öğrenciler, staj yerlerini ayarladıktan sonra aşağıdaki linkler üzerinden online formları doldurup staj başvurularını yapabileceklerdir. Bahar Yarıyılı sonu itibariyle mezun durumundaki öğrencilerimiz, Stajlarını Uzaktan veya Örgün yapabileceklerdir. Uzaktan staj yapmak isteyen öğrencilerimizin, Fakültemiz ve bölümlerimizin web sayfalarından yapılacak duyuruları takip etmeleri ve duyurularda yer alan işlem adımlarını eksiksiz bir şekilde yerine getirmeleri gerekmektedir.
  •  Fakültemiz Staj Başvuruları; Fakültemiz ve Bölümümüz web sayfalarından ana sayfa ve Stajlar linkinden yayınlanacak olan Google Form Linki üzerinden başvuru yapılmak suretiyle gerçekleştirilecektir. Google Form linkleri Bölüm ve Staj Türleri dikkate alınarak belirlenmiştir. Yapacağınız staj türü (Yazılım- Donanım-İşletme) ile ilgili Google form linkini kullanarak başvurularınızı gerçekleştiriniz. Staj başvuruları her staj türü için bir defa olarak yapılacaktır. Bu sebeple Staj başvurunuzu, staj yapacağınız işyeri tarafından stajınızın kesin olarak kabul edilmesi durumundan sonra yapmanız önem arz etmektedir.

Donanım Stajı Başvuru Linki
https://forms.gle/fiAutG8MTyPsbK3k6


Yazılım Stajı Başvuru Linki
https://forms.gle/fu9STt5C4DGBoT5PA

  • Staj yeri uygunluğu öğrencilerimizin sorumluluğundadır. Bu sebeple bölüm sayfalarında yer alan Fakülte Staj Yönergesini ve Bölüm staj Esaslarını dikkatlice okuyunuz.
  •  Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekanlığı’nın veya Bölümünüzün web sayfasında yayınlanmış olan stajla ilgili Google formunda yer alan bilgileri eksiksiz olarak doldurunuz.
  • Doldurmuş olduğunuz Google Formuna Transkript ile birlikte Bahar yarıyılında seçilen dersleri gösterir ekran görüntüsü ve T.C. Nüfus Cüzdanı veya kimlik kartınızı JPG veya PDF formatında ilgili forma ekleyerek gönder linkine tıklayınız.
  •  Kurum ve Kuruluşlar tarafından tarafınızdan istenen Staj Zorunluluk Belgesi Fakültemiz ve Bölümümüz web sayfalarında yer alan Stajlar linkinden (E-İmzalı Resmi Evrak) yayınlanmış olup, söz konusu evrakı çıktı alarak ilgili firmaya sunabilirsiniz.

 BAHAR YARIYILINDA STAJ:

  • Öğrenciler Google Formlar üzerinden göndereceği staj kabul formlarını Sigorta işlemlerinin yapılabilmesi için staja başlayacakları tarihten en geç 10 gün öncesine kadar yapmalıdırlar. (Duyuru tarihi ve başvuru için yeterli süre bırakılması dikkate alınarak ilk staj tarihi için süre daha kısa tutulmuştur.) İlgili Google form başvuru linkleri ilgili staj dönemine 10 gün kala pasif duruma geçecektir.
  • 1. sınıf öğrencileri staj yapamazlar.
  • 2. Sınıf öğrencileri bahar yarıyılı sonunda tek bir staj yapabilirler,
  • 3. ve 4. Sınıf öğrencileri bahar yarıyılı sonunda iki staj yapabilirler.
  • Staj süresi yirmi (20) iş günüdür (Cumartesi-Pazar günleri ve diğer tatil günlerinde staj yapılamaz). Ekte belirtilen teslim etme zamanı açıklamalarına uymayan formlar dikkate alınmaz.
  • Stajla ilgili tüm bilgiler; Fakültenin ve bölümlerin web adresindeki Staj İşlemleri linkinden ulaşabilirsiniz.

2020 BAHAR DÖNEMİ STAJI TARİHLERİ

Stajlar aşağıda belirtilen tarihlerde başlaması zorunludur.

 

Staj Başlangıç

Staj Bitiş

Son Başvuru Tarihi

Açıklama

01.04.2021

29.04.2021

26.03.2021

Bahar Yarıyılı Sonu İtibariyle Mezun Durumda Olan Öğrencilerimiz Faydalanabilir.

03.05.2021

02.06.2021

22.04.2021

Bahar Yarıyılı Sonu İtibariyle Mezun Durumda Olan Öğrencilerimiz Faydalanabilir.

 

Fakülte Staj Birimi

İrtibat Telefonu    : 0264 295 5916

E- Posta                     : ahmeto@sakarya.edu.tr