Ana Sayfa
Duyurular
Tek Ders Sınavı Duyurusu (güncellendi)

Tek Ders Sınavı Duyurusu (GÜNCELLENDİ)

Sınav Tarihi : 29 HAZİRAN 2020 PAZARTESİ

Sınav Saati  : Başvurulara göre bölüm sayfasından daha sonra ilan edilecektir.

Tek ders sınavı başvuruları başlamış olup 26 Haziran Cuma saat 17:00'da sona erecektir.  

Başvurular https://ogr.sakarya.edu.tr/tr/Home/Basvuru adresinden yapılmaktadır.  

Tek Ders Sınavına girme şartları

 

MADDE 31 – (1) Mezuniyetleri için tüm derslerden devam şartını yerine getirerek FF, FD veya GR notu aldığı tek dersten veya tüm derslerden geçer not aldığı halde mezun olmak için gereken GNO ≥ 2.00 koşulunu sağlayamayan öğrencilere seçecekleri bir dersten, öğrenimi süresince bir kez olmak üzere akademik takvimde belirlenen tarihlerde tek ders sınav hakkı verilir. Tek ders notu oluşan öğrenciye yeni bir tek ders sınav hakkı tanınmaz. Tek ders sınavına başvurduğu halde sınava girmeyen öğrenciye yeni bir tek ders sınav hakkı verilmez.

(2) Alınmamış veya devam şartı yerine getirilmemiş dersler için tek ders sınav hakkı tanınmaz. Ancak, daha önce alınmış ve devam şartını yerine getirilmiş dersler için en son harf notu DZ olsa dahi tek ders sınav hakkı verilir.

(3) Tek ders sınav sonucunda en yüksek notu (AA) alması halinde dahi GNO ≥ 2.00 koşulunu sağlayamayacak öğrenciye tek ders sınav hakkı tanınmaz. GNO ≥ 2.00 koşulunu sağlayan öğrenciye tek ders sınav hakkı tanınmaz.

(4) Bitirme çalışması, tasarım, staj, işyeri eğitimi/uygulaması, intern uygulaması, öğretmenlik uygulaması veya yönlendirilmiş çalışma gibi uygulama gerektiren derslerden tek ders sınav hakkı tanınmaz.

(5) Tek ders sınavına başvurular kayıtlı olunan birimlere SABİS sistemi üzerinden yapılır.

(6) Tek ders notu, öğrencinin ilgili dersi en son aldığı AKTS değeri üzerinden sisteme işlenir.

(7) Yönetmeliğin 31.maddesinde düzenlenen hususlarda Diş Hekimliği ve Tıp Fakültesi Yönergeleriyle özel düzenlemeler getirilebilir.

 NOT : STAJ DERSİNİ ALMAYAN ÖĞRENCİLER TEK DERS SINAVINA GİREMEZ. (STAJLARINI YAPSALAR BİLE)

STAJ DERSİNİ ALIP, DEĞERLENDİRME SONUÇLARI NOT DURUM BELGESİNE İŞLENMEYEN ÖĞRENCİLER TEK DERS SINAVINA GİREMEZ.

MEZUN DURUMDA OLUP 26 HAZİRAN 2020 CUMA GÜNÜNE KADAR STAJ NOTLARI NOT DURUM BELGESİNE İŞLENEN ÖĞRENCİLER TEK DERS SINAVINA BAŞVURABİLİRLER.