Ana Sayfa
Duyurular
Mezuniyet Şartları, İntibak Akts Ekleme ve Seçimlik Dersleri Sildirme Duyurusu

MEZUNİYET ŞARTLARI, İNTİBAK AKTS EKLEME VE SEÇİMLİK DERSLERİ SİLDİRME DUYURUSU

Öğrenimi bitirme ve derecesi

Öğrencilerimizin mezun durumda olması için aşağıdaki şartları yerine getirmesi gerekmektedir.

 

MADDE 32 –

(1) Öğrenci; öğretim planında yer alan tüm dersleri almak ve başarmakla yükümlüdür.

(2) GNO ≥ 2.00 koşulunu sağlamakla yükümlüdür.

(3) Altı (6) yıllık lisans düzeyinde üç yüz altmış (360) AKTS, beş (5) Yıllık lisans düzeyinde üç yüz (300) AKTS, dört (4) yıllık lisans düzeyinde iki yüz kırk (240) AKTS, önlisans düzeyinde ise yüz yirmi (120) AKTS kredisini tamamlamakla yükümlüdür.

(4) Mezuniyet için ders planında bulunan tüm dersleri almış olup, ders plan güncellemeleri nedeniyle AKTS açığı oluşan öğrenciler birimlerine dilekçe ile başvurmaları halinde ve yönetim kurullarının uygun kararları ile 10 AKTS’ ye kadar İntibak AKTS’ si eklenebilir.

(5) Bu madde hükmünde yer alan mezuniyet şartlarını sağlamış öğrenciler, taleplerine bakılmaksızın mezun edilir.

(6) Mezuniyet şartlarını sağladığı halde, not ortalamasını yükseltmek için öğrenimine ders alarak devam etmek isteyen öğrencilerin, dönem sonu sınavlarının son gününe kadar dilekçe ile bölüm başkanlıklarına başvurması gerekir. Başvurular dönemlik yapılır. Yaz öğretimi sonunda mezuniyet şartlarını sağladığı halde öğrenime ders alarak devam etmek isteyen öğrencilerin yaz öğretimi dönem sonu sınavlarının son gününe kadar dilekçe ile bölüm başkanlıklarına başvurması gerekir. İlgili dönemde ders almayan öğrencinin mezuniyet işlemleri başlatılır. Azami süresini tamamlamış öğrenci bu haktan yararlanamaz.

 

SEÇMELİ DERS SİLDİRME

Mezun durumda olan öğrenci aşağıda belirtilen sayıda üniversite ortak seçmeli ve bölüm teknik seçmeli dersi alması zorunludur.

  • 6 Adet Bölüm Teknik Seçmeli Ders (7. Yarıyılda ve 8. Yarıyılda)
  • 3 Adet Üniversite Ortak Seçmeli Ders (Girişimcilik ve Proje Yönetimi Ders Dahil)

Yukarıda belirtilen toplam alması gereken seçimlik ders sayısını tamamlayan öğrenciler ekte belirtilen ders sildirme dilekçesini doldurup bölüm sekreterliğine başvurması gerekmektedir.

  • Başvuru Tarihi : Bahar Yarıyılı Yılsonu (Final) sınav sonuçları not durum belgesine işlenmesinden sonra iş günü içinde