Ders Kaydı Problemleri

• 4. sınıf öğrencileri Sosyal Seçimlik derslerden muaf olduklarından (5. ve 6. dönemde geçmişlerse) 7. ve 8. dönemlerde 2'şer AKTS eksikliklerini tamamlamak için 7 veya 8'inci dönemlerden birinde fazladan bir teknik seçimlik almak zorundadırlar. Öğrenci normal olarak 3 teknik seçimlik 7. dönem 3 teknik seçimlik de 8. dönem ders alacaklardır.
  • Sosyal seçimliklerden herhangi bir dönemde kalan öğrenciler muaf olamadıklarından Bilişim Hukuku yada Proje Yönetimi ve Girişimcilik derslerinden birini seçebilirler.
  • Erasmus problemi yaşayan öğrenciler öğrenci işleriyle görüşmeleri gerekmektedir.
  • Türk Dili, AİTT ve İngilizce dersleri için de AKTS hesabı yapıldığından bu dersler de notlu gözükecektir. Bunlar gözükmüyor veya problem varsa öğrenci işleriyle görüşmeniz gerekmektedir.
  • Mezuniyet aşamasında AKTS eksiği (toplam 240 AKTS) olacak olan öğrenciler, bu eksikliklerini 7 veya 8. dönemlerde teknik seçimlik dersler ile tamamlayacaklardır.
  • Her öğrenci bir dönemde maksimum 30+10 AKTS ders alabilmektedir.
  • Teknik seçimliklerin seçiminde çakışma yaşayan öğrenciler diğer örgün öğretim türünden seçim yapabilir. Sistem izin vermezse ekle/sil haftasında düzenleme yapılabilir.