Ana Sayfa
Duyurular
Meb Lisansüstü Eğitim Bursu İlanı

MEB Lisansüstü Eğitim Bursu İlanı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün "Lisansüstü eğitim bursu" konulu kararı aşağıda verilmiştir. 


Sayı : B.08.0.OGM.0.07.00.00-150.02/7921 27/03/2012
Konu : Lisansüstü eğitim bursu

1416 sayılı Kanuna göre, ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı, kamu kurum ve kuruluşlarının ise yetişmiş insan gücü ihtiyacının karşılanması amacıyla resmî-burslu statüde yurt dışına lisansüstü öğrenim görmek üzere öğrenci gönderilmesi ile ilgili iş ve işlemler Genel Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilmektedir. 2012 yılında gönderilecek öğrencileri belirlemek için sürecin işleyişine ilişin kılavuz hazırlıklarına başlanmış olup ilgili kurumlarla müştereken sonuçlandırılacaktır. Buna göre, başvuruların Temmuz ayı içerisinde alınması öngörülmektedir.

Başvuruda bulunacak öğrencilerde Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 70 puan almaları, lisans veya yüksek lisans öğrenimi ile ilgili genel akademik not ortalamasının "dört üzerinden 2.75", "on üzerinden 7,00', "yüz üzerinden 70,00' veya daha yukarı olması gerekmektedir.

Başvuru ile ilgili diğer bilgiler, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr ve Genel Müdürlüğümüzün http://ogm.meb.gov.tr web sitelerinde yayınlanacaktır.

ALES başvurularının 09 Nisan 2012 tarihinde sona ereceği dikkate alınarak son sınıf öğrencilerinin de başvuru yapmalarına imkan tanımak ve hak kaybına uğramalarına sebebiyet vermemek amacıyla üniversitenizdeki öğrencilere konu ile ilgili gerekli duyurunun yapılması hususunda,

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim. 
İmzalanmıştır
Ercan TÜRK
Bakan a.
Genel Müdür