Tek Ders Sınav Başvuruları

Öğrenci SABİS'teki menüden "Başvurular/Tek Ders" linkine tıklayarak transkriptinde bulunan sınavına girmek istediği dersi seçer ve başvurusunu yapar.
SİSTEMİN YAPACAGI İŞLEMLER:
- Başvuru yapan öğrencinin tek ders şartlarını sağlayıp sağlamadığı SABIS tarafından yazılım ile kontrol edilir.
- Öğrencinin başvuru ekranına yalnızca transkriptinde bulunan dersler gelir.
- Öğrenci Staj, Bitirme Projesi, İş yeri Uygulaması ve Tasarım gibi derslerden tek ders sınavına giremez.
- Genel not ortalaması 2.0 altında olup, tek ders sınavından alacağı not ile 2.0 veya üstüne çıkamayacak durumda olan öğrencilerin başvurusu, sistem tarafından engellenir.
- DZ notlu derslerden tek ders sınavına girilemez. Ancak, derse ait önceden alınmış bir not varsa ve devam şartı sağlanmışsa sınava başvurabilir.
- Öğrencinin birden fazla başarısız dersi varsa başvuru engellenir.
- Ders planındaki tüm derslerin alındığı kontrol edilir.
- Sınavı yapmak üzere dersin öğretim elemanı olarak ilgili dersin koordinatörü atanır.