Ana Sayfa
Duyurular
Ieee Öğrenci Topluluğundan Kod Saatleri Etkinliği
IEEE Öğrenci Topluluğundan Kod Saatleri Etkinliği

IEEE Öğrenci Topluluğundan Kod Saatleri Etkinliği

Sakarya Üniversitesi IEEE Öğrenci Topluluğu 2017’nin aralık ayında bir ay süren kod saati (Hour of Code) etkinliği düzenledi. Bu etkinlik kapsamında SAÜ Vakfı Özel okullarında ortaöğretim öğrencilerine program kodlamanın temelleri, algoritma çözme adımları eğlenceli ve çocuklara yönelik yazılımsal araçlar yardımıyla gösterildi.
Yurtdışında birçok gelişmiş ülkede programlama eğitimi, algoritma tasarlama becerisi ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde verilmeye başlamıştır. Bu beceri onların sadece programlama anlamında değil diğer bütün derslerindeki başarılarını olumlu yönde katkı sağlamaktadır. Bunun bilincinde olan Sakarya Üniversitesi IEEE Öğrenci topluluğu, bu becerinin ilköğretim ve ortaöğretimdeki öğrencilere kazandırılmasını amaçlayarak bu etkinliği SAÜ Vakfı Özel okullarında başlatmıştır. Bunun sadece başlangıç olduğunu belirten IEEE Öğrenci topluluğu yönetimi devamının Bahar döneminde diğer okullarda da yapılacağını belirtmişlerdir.
SAÜ Vakfı Özel okullarında yapılan bu etkinlik sonrasında düşüncelerini paylaşan Bilişim Teknolojileri öğretmeni Sinan Çetin, bu etkinliğin öğrenciler açısından çok faydalı olduğunu çocukların hem eğlendiğini hem de algoritma tasarlamayı öğrendiğini belirtti.

Fotoğraflar