Ana Sayfa
Duyurular
Yrd. Doç. Dr. Ferhat Dikbıyık: Cost Aksiyonunun Yönetim Kurulu Üyelik Tebriği

Yrd. Doç. Dr. Ferhat Dikbıyık: COST Aksiyonunun yönetim kurulu üyelik tebriği

Bölüm öğretim üyelerimizden Yrd. Doç. Dr. Ferhat Dikbıyık, yönetim kurulunda 27 farklı ülkeden akademisyenlerin olduğu CA15127 kodlu “Afet tabanlı arızalardan son kullanıcı uygulamalarını koruyan dayanıklı haberleşme servisleri” (Resilient communication services protecting end-user applications from disaster-based failures - RECODIS) başlıklı COST Aksiyonunun yönetim kurulu üyeliğine Türkiye adına atanmıştır.

Hocamızı tebrik ediyoruz.

Aksiyonun ayrıntılarına şu linkten ulaşılabilir: http://www.cost.eu/COST_Actions/ca/CA15127?

COST nedir?

COST, ulusal kaynaklarla desteklenmiş araştırma projelerinin Avrupa düzeyinde koordinasyonunu sağlamak ve Avrupa bilim insanlarının ortak çalışmalarını desteklemek amacıyla kurulmuş olan bir organizasyondur. Açık adı, “Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği (European Cooperation in Science and Technology – COST)” olan COST, 1971 yılında kurulmuştur ve ülkemiz de kurucu ülkeler arasında yer almıştır.

COST’un misyonu, Avrupalı araştırmacılar arasında etkileşim ve işbirliğini destekleyerek; Avrupa’yı barışçıl amaçlar için bilimsel ve teknik araştırmada güçlendirmektir.

COST ulusal olarak desteklenen araştırma projelerinin yürütücülerinin Avrupa düzeyinde oluşturulmuş ağlara (aksiyonlara) dahil olmalarını sağlamaktadır. COST aksiyonlarının en temel özelliği sabit bir programın olmaması (bottom-up) ve istenirse katılımda bulunulmasıdır (flexible participation).

COST mekanizmasının dört temel unsuru bulunmaktadır: Aksiyonlar kapsamında araştırma projeleri ulusal katkılarla finanse edilir. COST üyelerinin her biri araştırma aksiyonu önerebilir. Aksiyonlara katılım isteğe bağlıdır. Sadece ilgilenen ülkeler iştirak edebilmektedir. İşbirliği, ulusal projelerin koordinasyonunu esas alan "concerted action" olarak anılan projeler vasıtasıyla gerçekleştirilir.

(Kaynak: https://www.tubitak.gov.tr/tr/kurumsal/uluslararasi/cok-tarafli-programlar/cost/icerik-cost)