Ana Sayfa
Duyurular
Müdek Akreditasyonu
MÜDEK Akreditasyonu

MÜDEK Akreditasyonu

Bölümümüz 2015 yılında geçirdiği değerlendirme sürecinde MÜDEK tarafından akreditasyonu uzatılmıştır.
http://www.mudek.org.tr/tr/akredit/akredite2015.shtm

Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK), ülkemizdeki çeşitli mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak, Türkiye'de mühendislik eğitimi kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren bağımsız bir kuruluştur.

MÜDEK, 2002 yılında Türkiye ve KKTC'de mühendislik eğitimi veren fakültelerin dekanlarından oluşan Mühendislik Dekanları Konseyi (MDK) tarafından, bu fakültelerin mühendislik lisans programlarının değerlendirmesi için ayrıntılı bir program düzenlemek ve uygulamak üzere, Mühendislik Değerlendirme Kurulu adı ile bağımsız bir platform olarak kurulmuş ve 2007 yılında dernekleşmiştir.

MÜDEK idari personeli dışında, MÜDEK kurulları, komiteleri, çalışma grupları ve akreditasyon değerlendirme takımlarında görev alan tüm kişiler herhangi bir ücret almadan gönüllülük esasına göre çalışırlar.

 

Ayrıca 2015 yılında MÜDEK'in imzacı kuruluş olduğu Washington Accord'un şemsiye kuruluşu olan International Engineering Alliance (IEA) 2015 yılı toplantısı (IEAM 2015) MÜDEK ev sahipliğinde İstanbul Intercontinental Hotel'de yapıldı.

Toplantı, IEA kapsamında olan Washington Accord, Sydney Accord, Dublin Accord, International Professional Engineers Agreement, APEC Engineer, International Engineering Technologist Agreement üyesi, üye adayı ya da davetli kuruluşdan 29 farklı ülkeden 153 katılımcı ile gerçekleşti.

 

Kaynaklar:
http://www.mudek.org.tr/tr/hak/kisaca.shtm
http://www.mudek.org.tr/tr/ana/ilk.shtm